my green life

english ελληνικα русский

messinia sailing greece logo

 

Ιδιωτικά Ιστιοπλοΐα Ταξίδια, Εμπειρίες με σκάφος, Εκδηλώσεις

δελφίνια Μεσσηνία

book now

... Ιστιοπλοϊκές Κρουαζιέρες Άνεσής και Ιδιωτικότητας | Πάρτι και Εκδηλώσεις στο Σκάφος & Παράλια|  Ταξίδια Ψαρέματος & Εξερευνήσεων ...

Προορισμοί| Το σκάφος

facebook twitter linkedin pinterest instagram you tube vimeo

Φέτα το αρχαιότερο τυρί και Ελληνική Ημέρα Τυριών με γευσιγνωσία και γεύμα

HIGHLIGHTS: Επίσκεψη σε παραδοσιακό τυροκομείο και ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη. Μάθεται τα πάντα για την παραγωγή των Μεσσηνιακών τυριών

____________

 

Αναχώρηση από: σημείο συνάντησης

 

Ημέρες αναχώρησης: Κάθε Πέμπτη

 

ημερομηνίες: όλο το χρόνο

 

Διάρκεια: 6 ώρες

 

Ώρες: 10:00 - 16:00

 

Άτομα: Για ομάδες έως 20 ατόμων. Μινιμουμ 4 άτομα.

 

Κρατήσεις: 72 ώρες

 

Προκαταβολή: 50%

 

Τιμή: Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

Παρατηρήσεις:

 

tour pricetour reservation

 

ΤΥΠΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ

 

Ολος ο κόσμος γνωρίζει την «Φέτα». Το πιό φημισμένο λευκό, μαλακό εύθραυστο και με πιπεράτη αλμυρή γεύση ελληνικό τυρί. Είναι το αρχαιότερο τυρί στο κόσμο με καταγωγή από την Αρχαία Ελλάδα και με πρώτη αναφορά στην Οδύσεια του Ομήρου όπου ο αναφέρεται πώς ο κύκλωπας Πολύφημος έφτιαχνε την φέτα. (Οδύσεια, Ραψωδία Ι, Στίχοι 216-249).

Με την πάροδο των αιώνων, και άλλα φημισμένα τυριά προστέθηκαν στον μεγάλο κατάλογο των ελληνικών τυριών, όπως η σφέλα, το τουλούμι, το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα, η μυζήθρα, ο ανθότυρος, το λαδοτύρι, το κασσέρι, η κοπανιστή. Αλλά και άλλα τυροκομικά ποιοτικά προιόντα όπως αγνό βούτηρο και το φημισμένο παγκοσμίως ελληνικό γιαούρτι.

Σήμερα η παραγωγή της Φέτας και των άλλω τυριών συνεχίζεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο από βοσκούς αλλά και σύγχρονα τυροκομεία. Τα Μεσσηνιακά τυριά ξεχωρίζουν λόγω της φανταστικής και ιδιαίτερης τοπικής τους γεύσης. 

Μια υπέροχη ημέρα στο κτήμα και σε ενα βραβευμένο τυροκομείο όπου θα μάθεται όλα τα μυστικά, θα δείτε όλη την  παραδοσιακή διαδικασία παρασκευής αλλά και θα δοκιμάσετε όλα τα φημισμένα Μεσσηνιακά τυριά.

Θα μάθεται για τις απαραίτητες αναμίξεις γάλακτος, την θερμοκρασία τυροκόμισης, το κόψιμο της τυρόμαζας, το στραγγισμα, πρεσσάρισμα, αλάτισμα αλλά και ωρίμανση που χρειάζεται το κάθε είδος τυριού.

Ο δρόμος αυτός των Μεσσηνιακών τυριών θα μας οδηγήσει στο τέλος της υπέροχης αυτής ημέρας στο κτήμα για να απολαύσουμε το κρασάκι μας με συνοδεία ποικιλίας Μεσσηνιακών τυριών, όπως φέτα, σφέλα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι μυζήθρα και ανθότυρο με συνοδεία χωριάτικου ζυμωτού ζωμιού καθώς και άλλους ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες.

Τα παιδιά παράλληλα  μπορούν να  εξερευνήσουν το κτήμα, να απολαύσουν ενα ποδηλατικό γύρο του χωριού ή να σχοληθούν με τοξοβολία ή άλλα βιωματικά παιχνίδια. 

Ακολουθεί  ενα καταπληκτικό παραδοσιακό γεύμα στο κτήμα όπου τα Μεσσηνιακά τυριά θα έχουν την τιμητική τους με πρώτο και καλύτερο το λαδοτύρι του κτηματός και την τοπική μυζήθρα. Εννοείται φυσικά ότι η χωριάτικη σαλάτα θα στολίζεται με τοπική φέτα αλλά και ρίγανη, κάπαρη και παρθένο ελαιόλαδο από το κτήμα μας.

 

Στο τέλος γεμάτοι από αυθεντικές εμπειρίες και γνώσεις, επιστρέφουμε στο σημείο της αρχικής συναντησής μας

 

 

Επιπλέον πληροφορίες:

Επίσκεψη σε παραδοσιακό τυροκομείο και ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη.

Μάθεται τα πάντα για την παραγωγή των Μεσσηνιακών τυριών.

Δοκιμή Μεσσηνιακών τυριών και κρασιών.

Ποδηλασία, τοξοβολία και άλλες δραστηριότητες στό κτήμα.

Ιδανική εκδρομή για μεμονωμένα άτομα και οικογένειες.

Σε παιδιά κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ. (Υπάρχουν άφθονα αναψυκτικά!)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Προσφερόμενοι μεζέδες, ποτά, γεύμα και οι δοκιμές προιόντων. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε. Ξενάγηση από ιδιοκτήτες.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Προμήθεια προιόντων κτήματος και αποστολή τους. Παραλαβή από/προς ξενοδοχείο.

 

 

προτάσεις:

Πάρτε μαζί σας καπέλλο, γυαλιά ηλίου, άνετα και μερικά παλιά ρούχα, ελαφρύ πουλόβερ ή μπουφάν, μακρυμάνικη μπλούζα, ισόπατα παπούτσια. Μην ξεχάσετε την αγαπημένη σας μουσική και φωτογραφική μηχανή.

Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικους. Υπάρχουν άφθονα αναψυκτικά.

 

 

 

 

Περισσότερες Εμπειρίες

 

Γάμοι στην παραλία και στο σκάφος-Ανανεώσεις όρκων γάμου.

Προορισμοί

Μπορείτε να το κάνετε στο σκάφος ή σε κάποια μοναχική παραλία ή νησί. Ιδανικό για ζευγάρια που θέλουν ένα μικρό ,ρομαντικό και καταδικό τους γάμο ...περισσότερα

Ταξίδια για ψάρεμα 4 ώρες

Προορισμοί

Ιδιωτική κρουαζιέρα, που συνδυάζει την αγαπημένη σας δραστηριότητα με τα προσφερόμενα στις ιδιωτικές κρουαζιέρες γεύματα, παροχές και εξυπηρέτηση ...περισσότερα

Ταξίδια για ψάρεμα,8 ωρες

Προορισμοί

Ιδιωτική κρουαζιέρα, που συνδυάζει την αγαπημένη σας δραστηριότητα με τα προσφερόμενα στις ιδιωτικές κρουαζιέρες γεύματα, παροχές και εξυπηρέτηση ...περισσότερα

 

 

share this page ::

 

΄Ανεμος.. ΄Ηλιος.. Θάλασσα.. Αλάτι.. Πάθος!

 

Διεύθυνση: Messinia Sailing-My GReen LIFE
Σπερχογεία, Kαλαμάτα 24100
Βάσεις σκαφών: Kαλαμάτα Κεντρικό Λιμάνι προβλήτα 23, και Κορώνη

 

Τηλ: +30 6977 464 602

Τηλ2: +30 6950 523 370

instagram: messinia_sailing

Email: info@messiniasailing.com

website: www.messiniasailing.com

© messinia sailing 2022

website design :: smile tech