my green life

english ελληνικα русский

messinia sailing greece logo

 

Ιδιωτικά Ιστιοπλοΐα Ταξίδια, Εμπειρίες με σκάφος, Εκδηλώσεις

δελφίνια Μεσσηνία

book now

... Ιστιοπλοϊκές Κρουαζιέρες Άνεσής και Ιδιωτικότητας | Πάρτι και Εκδηλώσεις στο Σκάφος & Παράλια|  Ταξίδια Ψαρέματος & Εξερευνήσεων ...

Προορισμοί| Το σκάφος

facebook twitter linkedin pinterest instagram you tube vimeo

Ημέρα του Διόνυσου και του Κρασιού με Γευσιγνωσία και Γεύμα

HIGHLIGHTS: Ακολουθήστε τα βήματα του Διόνυσου. Απολαύστε την γνωριμία με την οινοποιεία

____________

 

Αναχώρηση από: σημείο συνάντησης

 

Ημέρες αναχώρησης: Κάθε Τρίτη

 

ημερομηνίες: όλο το χρόνο

 

Διάρκεια: 6 ώρες

 

Ώρες: 10:00 - 16:00

 

Άτομα: Για ομάδες έως 20 ατόμων. Μινιμουμ 4 άτομα.

 

Κρατήσεις: 72 ώρες

 

Προκαταβολή: 50%

 

Τιμή:

Παρατηρήσεις:

 

tour pricetour reservation

 

ΤΥΠΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ

 


Οι Ελληνες και ο μυθολογικός τους θεός Διόνυσος δίδαξαν στον κόσμο την καλλιέργεια του αμπελιού και πως να φτιάχνουν κρασί. Ως αποτέλεσμα υπάρχει μακρά παράδοση στην Ελλάδα αλλά μας αρέσει να ακούμε ιστορίες του κρασιού και από άλλα μέρη του κόσμου.  Κανένα άλλο προϊόν δεν έχει συνδεθεί τόσο πολύ με τις διατροφικές  συνήθειες των Ελλήνων, της θρησκείας τους, της λαϊκής παράδοσης τους και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Ραντεβού στο σημείο συνάντησης μας.

Περπατάμε προς το κτήμα μας μέσα από τα αμπέλια και τους ελαιώνες του χωριού.

Η καλύτερη εποχή για την μοναδική αυτή εκδρομή είναι στον τρύγο μεταξύ

μέσα Αυγούστου και μέσα Οκτώβρη κάθε χρόνο. Αυτήν την εποχή θα έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε στον τρύγο του αμπελιού μας και να συμμετέχετε στο πάτημα των σταφυλιών. Δείτε πως πατάμε τα σταφύλια στο παραδοσιακό πατητήρι μας . Καλλιεργούμε μερικές από τις αρχαίες ελληνικές ποικιλίες μαζί με διάφορες άλλες ποικιλίες σταφυλιών ώστε να παρατείνουμε τον τρύγο καθ' όλη την σεζόν και να δώσουμε αυτήν την ονειρική εμπειρία στους επισκέπτες μας.  Τα κρασιά του κτηματός μας φτιάχνονται με παραδοσιακές τεχνικές που μάθαμε από τον παππού μας.

Αλλά και εκτός της εποχής του τρύγου μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία της οδήγησης και περιπάτου μέσα από τους απέραντους αμπελώνες. Να αγγίξετε και να μυρίσετε τα κλήματα και να συμμετέχετε στις ετήσιες καλλιεργητικές τους φροντίδες και εργασίες.

Θα μάθετε για τις διάφορες ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών, τα μυστικά κάθε ποικιλίας και για το τι κρασί παράγεται από το καθένα.

Θα μάθεται για την παραγωγή των φημισμένων Μεσσηνιακών κρασιών  και θα δοκιμάσετε τα κρασιά ενός διεθνώς βραβευμένου τοπικού οινοπoιείου.

Θα μάθετε τα μυστικά της οινοποιοίας και τις μοντέρνες μεθόδους παραγωγής.

Θα μάθετε τις φημισμένες ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Ροδίτη (Λευκά κρασιά) και Αγιοργείτικο (Ερυθρά κρασιά) καθώς και για άλλες εγχώριες και ξενικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον Μεσσηνιακό αμπελώνα.

Στην συνέχεια θα δοκιμάσουμε διάφορες φημισμένες παραλλαγές ξυδιού μπαλσάμικο που παράγονται σε μια βραβευμένη μονάδα παραγωγής του χωριού και εξάγονται παγκόσμια μαζί με αλλα φημισμένα προιόντα της.

Ημέρα κρασιού σήμερα και θα μάθουμε να φτιάχνουμε μερικά ελληνικά πιάτα βασισμένα στο κρασί ως κύριο συστατικό. Επίσης οι σαλάτες θα περιέχουν αρωματικά dressings βασισμένα στο τοπικό ξύδι μπαλσάμικο.

Το πεντανόστιμο γεύμα μας θα συνοδευεται με άφθονο κρασί από το

αμπέλι μας γιατί όπως λέμε στην Ελλάδα "Το καλύτερο κρασί του κόσμου είναι το   δικό μας κρασί".

Γεμάτοι εμπειρίες και γνώσεις επιστρέφουμε στο σημείο συνάντησης

 

 

 

Επιπλέον πληροφορίες:

Ακολουθήστε τα βήματα του Διόνυσου. Απολαύστε την γνωριμία με την οινοποιεία. Μάθετε για τις ελληνικές ονομασίες προέλευσης. Δοκιμάστε το κρασί του κτήματος μαζί με άλλα τοπικά κρασιά και μεζέδες.

Ιδανική εκδρομή για μεμονωμένα άτομα, λάτρεις του κρασιού και ενηλίκες. Οικογένειες είναι ευπρόσδεκτες αλλά για παιδιά κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ. (Υπάρχουν άφθονα αναψυκτικά).

Ποδηλασία, τοξοβολία και άλλες δραστηριότητες στό κτήμα. 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Προσφερόμενοι μεζέδες, ποτά, γεύμα και οι δοκιμές προιόντων. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε. Ιδιοκτήτες ως οδηγός..

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Προμήθεια προιόντων κτήματος και αποστολή τους. Παραλαβή από/προς ξενοδοχείο.

 

 

προτάσεις:

Πάρτε μαζί σας καπέλλο, γυαλιά ηλίου, άνετα και μερικά παλιά ρούχα, ελαφρύ πουλόβερ ή μπουφάν, μακρυμάνικη μπλούζα, ισόπατα παπούτσια. Μην ξεχάσετε την αγαπημένη σας μουσική και φωτογραφική μηχανή.

 

 

 

 

Περισσότερες Εμπειρίες

 

Γάμοι στην παραλία και στο σκάφος-Ανανεώσεις όρκων γάμου.

Προορισμοί

Μπορείτε να το κάνετε στο σκάφος ή σε κάποια μοναχική παραλία ή νησί. Ιδανικό για ζευγάρια που θέλουν ένα μικρό ,ρομαντικό και καταδικό τους γάμο ...περισσότερα

Ταξίδια για ψάρεμα 4 ώρες

Προορισμοί

Ιδιωτική κρουαζιέρα, που συνδυάζει την αγαπημένη σας δραστηριότητα με τα προσφερόμενα στις ιδιωτικές κρουαζιέρες γεύματα, παροχές και εξυπηρέτηση ...περισσότερα

Ταξίδια για ψάρεμα,8 ωρες

Προορισμοί

Ιδιωτική κρουαζιέρα, που συνδυάζει την αγαπημένη σας δραστηριότητα με τα προσφερόμενα στις ιδιωτικές κρουαζιέρες γεύματα, παροχές και εξυπηρέτηση ...περισσότερα

 

 

share this page ::

 

΄Ανεμος.. ΄Ηλιος.. Θάλασσα.. Αλάτι.. Πάθος!

 

Διεύθυνση: Messinia Sailing-My GReen LIFE
Σπερχογεία, Kαλαμάτα 24100
Βάσεις σκαφών: Kαλαμάτα Κεντρικό Λιμάνι προβλήτα 23, και Κορώνη

 

Τηλ: +30 6977 464 602

Τηλ2: +30 6950 523 370

instagram: messinia_sailing

Email: info@messiniasailing.com

website: www.messiniasailing.com

© messinia sailing 2022

website design :: smile tech