my green life

english ελληνικα русский

Πύλος & Μεθώνη

Προορισμοί
Πύλος & Μεθώνη

Πύλος & Μεθώνη

Προορισμοί
Πύλος & Μεθώνη

Πύλος & Μεθώνη

Προορισμοί
Πύλος & Μεθώνη

Πύλος & Μεθώνη

Προορισμοί
Πύλος & Μεθώνη

Πύλος & Μεθώνη

Προορισμοί
Πύλος & Μεθώνη

messinia sailing greece logo

 

Ιδιωτικά Ιστιοπλοΐα Ταξίδια, Εμπειρίες με σκάφος, Εκδηλώσεις

δελφίνια Μεσσηνία

book now

... Ιστιοπλοϊκές Κρουαζιέρες Άνεσής και Ιδιωτικότητας | Πάρτι και Εκδηλώσεις στο Σκάφος & Παράλια|  Ταξίδια Ψαρέματος & Εξερευνήσεων ...

Προορισμοί| Το σκάφος

facebook twitter linkedin pinterest instagram you tube vimeo

Πύλος & Μεθώνη

Η Πύλος :  Μια ομορφή και γραφική μικρή πόλη και έδρα του Δήμου Πύλου Νέστωρος.  Ιστορικά ειναι γνωστή με το όνομα Ναβαρίνο. Το Βενετσιάνικο ονομά της ήταν "Zonklon και το ελληνικό ονομά της Παλαιόκαστρο και αργότερα Νεόκαστρο.

 

Στην MessiniaSailing  θα σας μιλήσουμε για τον σημαντικότατο αυτό αρχαιολογικό χώρο από την Νεολιθική εποχή έως την εποχή του Χαλκού, για την Οδύσεια του Ομήρου και το πέρασμα του Τηλέμαχου στο ταξίδι του πρός τη Σπάρτη, για το παλάτι του σοφού ομηρικού  βασιλιά Νέστωρα. Μπορούμε να κανονίσουμε την επισκεψή σας στον Ανάκτορο του Νέστωρος καθώς και στο Αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας οπου βρίσκονται τα αρχαιολογικά του ευρήματα.

Θα σας πούμε και θα επισκέπτούμε για να αποδώσουμε φόρο τιμής και δόξας στα μνημεία πεσόντων των φιλελλήνων στην Σφακτηρία καθώς και των ηρώων αγωνιστών ναυτών της ναυμαχίας του Ναβαρίνο 8/20 Οκτωβρίου1827.

 

Θα σας πούμε αναλυτικά για τις ναυμαχίες του Ναβαρίνο και τέλος γιά την ιστορία και των δύο κάστρων της από τον 4ο π.Χ. αιώνα έως την εποχή των Φράγκων, Ενετών, Οθομανών, Γάλλων.

 

Θα επισκεπτούμε το Νέο Κάστρο, θα περπατήσουμε στα τοίχη του. Θα προσκυνήσουμε στην Φραγκική εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που χρησιμοποιήθηκε σαν Τζαμί επί Οθομανών.

 

Θα σας ταξιδέψουμε τον ιστορικό κόλπο και θα δούμε τα συντρίμια των πλοίων της τελευταίας ναυμαχίας αν μας το επιτρέψει η ορατότητα του νερού.
Θα κάνετε μπάνιο κάτω από το Παλαιόκαστρο στην όμορφη παραλία του Διβαριού ή της Γιάλοβας ή της Βοιδοκοιλιάς.

 

Μπορούμε να επισκεπτούμε την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, εναν απο τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας και νοτιότερος σε όλη την Ευρώπη για 225 αποδημητικά είδη πουλιών των Βαλκανίων και καταφύγιο για τον υπό εξαφάνιση σε όλη την Ευρώπη αφρικανικό  Χαμαιλέοντα.
    Θα παρακολουθήσουμε  από τα παρατήρια της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας τα ρηχά υφάλμυρα νερά και θα περπατήσουμε στα μονοπάτια των διαφορετικών οικοσυστημάτων της λιμνοθάλασσας.

 

Η Μεθώνη.  Το όνομά της το πήρε από το Μόθωνα, ένα μυθικό βράχο. Ο Παυσανίας στα ‘Μεσσηνιακά’ του την αναφέρει ώς ‘Μεθώνη’. Η πόλη είναι επίσης γνωστή με την βενετσιάνικη ονομασία Μεθώνη ή Modona. Η Μεθώνη αναφέρεται από τον Ομηρο ώς η πόλη  “Πήδασος αμπελόεσσα" (από αμπελόφυλλα).  Είναι μια από τις πόλεις που ο Αγαμέμνονας προσέφερε στον Αχιλλέα για να υποτάξει την οργή του. 

 

Στην MessiniaSailing θα σας πούμε για την ιστορία της που ξεκινά από τα ομηρικά χρόνια, την απελευθερωσή της απο τους Σπαρτιάτες το 369 π.Χ και συνεχίζεται στα ρωμαικά και βυζαντινά χρόνια. Το περασμά της στους Ενετούς, στους Τούρκους, στους Ενετούς του Μοροζίνι, στους Τούρκους και στους Γάλλους του στρατηγού Μαιζόν. Θα σας μιλήσουμε για την ιστορική απόβαση του Ιμπραήμ Πασά στην παραλία της τον Φεβρουάριο του 1825.  Θα σας ξεναγήσουμε στο κάστρο της που αποτέλεσε το σημαντικότερο βενετσιάνικο σταθμό στον δρόμο προς την Ανατολή.
      Όταν οι χειμωνιάτικοι άνεμοι χτυπούν τους τοίχους του οι ντόπιοι λένε ότι μπορείς να ακούσεις τις κραυγές των φυλακισμένων και των αδικοσκοτωμένων στο Μπούρτζι. 

 

Η καλύτερη στιγμή για να χαρεί κανείς τη Μεθώνη είναι το δειλινό από την απέραντη θάλασσα και με πλοηγό την MessiniaSailing. Tο φως του ήλιου που είναι έτοιμο να βυθιστεί από την πλευρά του Ιονίου, γλιστράει πάνω στα ογκώδη τείχη στεφανώνοντάς τα με μουντές αποχρώσεις. Μια γλυκιά ηρεμία κυριαρχεί τα πάντα.  Μια φαντασμαγορική εικόνα που μένει για πάντα στο μυαλό κάθε καλεσμένου μας.
     
     

 

Η μοναχική παρθένα παραλία Αμμος της νήσου Σαπιέντζα απέναντι, σας περιμένει.

 

 

Επιστρέφοντας κουρασμένοι και κατα-ιδρωμένοι σας περιμένει ένα δροσερό ποτό ή αναψυκτικό στο σκάφος και ένα καταπληκτικό μπάρμπεκιου της επιλογής σας με συνοδεία κάποιο απο τα ‘γεμάτα’ κρασιά της Πυλίας που ο αμπελώνας της εχει τις ρίζες του στα ομηρικά χρόνια.    Αν πάλι  θέλετε μπορείτε να απολαύσετε  καταπληκτικούς ουζομεζέδες και φρέσκο ψαράκι στα γραφικά ταβερνάκια της Πύλου, Γιάλοβας και Μεθώνης  που έχουμε ανακαλύψει για εσάς.

 

Οι προορισμοί είναι ανάλογα με το σημείο επιβίβασης/αποβίβασης σας και τις επικρατούντες καιρικές συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες κατά το σχεδιασμό της κρουαζιέρας σας μαζί μας

 

εκδρομές: Πύλος & Μεθώνη

 

Γάμοι στην παραλία και στο σκάφος-Ανανεώσεις όρκων γάμου.

Πύλος & Μεθώνη

Μπορείτε να το κάνετε στο σκάφος ή σε κάποια μοναχική παραλία ή νησί. Ιδανικό για ζευγάρια που θέλουν ένα μικρό ,ρομαντικό και καταδικό τους γάμο ...περισσότερα

Ταξίδια για ψάρεμα,8 ωρες

Πύλος & Μεθώνη

Ιδιωτική κρουαζιέρα, που συνδυάζει την αγαπημένη σας δραστηριότητα με τα προσφερόμενα στις ιδιωτικές κρουαζιέρες γεύματα, παροχές και εξυπηρέτηση ...περισσότερα

Κρουζιέρες πολλών ημερών

Πύλος & Μεθώνη

Ας σχεδιάσουμε μια κρουαζιέρα στους ονειρεμένους σας προορισμούς και ας ταξιδέψουμε μαζί. Είναι οι ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ ιστιοπλοικές κρουαζιέρες για αυτούς που ξέρουν!! ...περισσότερα

Κρουαζιέρα στο ηλιβασίλεμα

Πύλος & Μεθώνη

Ηλιοβασίλεμα στην θάλασσα-Ρομαντικό ταξίδι-Αστρονομική εμπειρία -Μο-ναχική παραλία -Νυκτερινό κολύμπι-Δελφίνια-Σαμπάνια και χαλάρωση. ...περισσότερα

Ημερησια κρουαζιέρα μακρινών προορισμών

Πύλος & Μεθώνη

Μια 12-ωρη ιστιοπλοϊκή κρουαζιέρα σας πηγαίνει σε ερημικές παραλίες για εξερευνήσεις , καταδύσεις, κολύμπι , ηλιοθεραπεία και να απολαύσετε τις θάλασσες της Μεσσηνίας. ...περισσότερα

 

share this page ::

 

΄Ανεμος.. ΄Ηλιος.. Θάλασσα.. Αλάτι.. Πάθος!

 

Διεύθυνση: Messinia Sailing-My GReen LIFE
Σπερχογεία, Kαλαμάτα 24100
Βάσεις σκαφών: Kαλαμάτα Κεντρικό Λιμάνι προβλήτα 23, και Κορώνη

 

Τηλ: +30 6977 464 602

Τηλ2: +30 6950 523 370

instagram: messinia_sailing

Email: info@messiniasailing.com

website: www.messiniasailing.com

© messinia sailing 2021

website design :: smile tech