my green life

english ελληνικα русский

MANH

Προορισμοί
ΜΑΝΗ

MANH

Προορισμοί
ΜΑΝΗ

MANH

Προορισμοί
ΜΑΝΗ

MANH

Προορισμοί
ΜΑΝΗ

MANH

Προορισμοί
ΜΑΝΗ

messinia sailing greece logo

 

Ιδιωτικά Ιστιοπλοΐα Ταξίδια, Εμπειρίες με σκάφος, Εκδηλώσεις

δελφίνια Μεσσηνία

book now

... Ιστιοπλοϊκές Κρουαζιέρες Άνεσής και Ιδιωτικότητας | Πάρτι και Εκδηλώσεις στο Σκάφος & Παράλια|  Ταξίδια Ψαρέματος & Εξερευνήσεων ...

Προορισμοί| Το σκάφος

facebook twitter linkedin pinterest instagram you tube vimeo

MANH

Στη Μάνη η ευγνωμοσύνη και η φιλοξενία, είναι θεότητες.                                                             

                                                                                                
Το μεσαίο πόδι του Μοριά ειναι η Γη της Μάνης. Ενας τόπος μυστηριώδης, άγνωστος ,σκληρός , άνυδρος μα πανέμορφος, στον οποίο η ανθρώπινη παρουσία είναι πανάρχαιη.

 

Ονομάστηκε έτσι από τη Λατινική λέξη “Μanus” (Χέρι). Oι ναυτικοί αντίκρυζαν το σχήμα χεριού του  ακρωτηρίου Ταίναρον  και ονόμασαν  την περιοχή Brazzo di Maina.  Αλλη εκδοχή λέει ότι οι ναυτικοί έκαναν “μάινα” τα πανιά τους λόγω των ισχυρών ανέμων. Η ίσως από την Ρωμαική φράση “In Manis” επειδή εδώ ήταν η αρχαία πύλη του Αδη και έρχονταν οι ψυχές (Manes).

 

Χωρίζεται σε Μεσσηνιακή (αποσκιαδερή ή εξω Μάνη) και Λακωνική (Προσηλιακή ή μέσα Μάνη).Η ανθρώπινη παρουσία ξεκινά από την Λίθινη εποχή  με το σπήλαιο Δυρού και το μουσείο του. Στη Μάνη βρίσκεται η ομηρική Ενόπη ή “Πτολίεθρον” , (κατά τον Παυσανία “Γερήνεια’’), πού πρόσφερε ο Αγαμέμνωνας στον Αχχιλέα. Εδώ και ο τάφος του ομηρικού γιού του Ασκληπιού Μαχάονα που συμμετείχε στην εκστρατεία της Τροίας ώς γιατρός.  Πρόκειται για το χωριό Κάμπος.

 

Η πανέμορφη Καρδαμύλη, κέντρο της Μεσσηνιακής Μάνης διατηρεί το ονομά της εδώ και 3200 χρόνια. Η Μερόπη το ομορφο νησάκι της ήταν βάση των Ενετών έως το 1818. Εδώ ζημώθηκε η Ελληνική επανάσταση με το αποτυχημένο κίνημα των Ρώσσων Ορλώφ και από εδώ ξεκίνησε η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια της επανάστασης με την απελευθέρωση της πρώτης πόλης της Καλαμάτας.

 

Στα βυζαντινά και μεσαιωνικά χρόνια καθώς και στην διάρκεια της Τουρκικής αυτονομίας της (Η Μάνη ποτέ δεν διοικήθηκε από Τούρκους) ο άγονος τόπος έστρεψε τους σκληροτράχηλους κατοίκους της στην πειρατία κάνωντας πολλά μέρη της βάσεις τους, όπως το Οίτυλο και το Πόρτο Κάγιο. Ο πιο ξακουστός πειρατής ο Γερακάρης.  Επίσης ο σκληρός τόπος από νωρίς έστρεψε τους κατοίκους της πρός την θάλασσα και την μετανάστευση. Μανιάτες μετανάστευσαν στην Κορσική και τα αστικά κέντρα με αποτέλεσμα την ερήμωση της.  Τα τελευταία χρόνια με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής οι κάτοικοι ξαναγυρίζουν και δίνουν ζωή στην Μάνη.

 

Τι να πρωτο-θαυμάσει κανείς στην Μάνη.

 -Τα αγέρωχα βουνά της με τον Προφήτη Ηλία την πιό ψηλή κορυφή της (2407 μ);
 - Τα κάστρα και τις βίγλες της σκορπισμένα σε όλα τα κορφοβούνια της;
 -Tα πολλά σπηλαιά της με το Δυρό να στέκει στην κορυφή της λίστας;
-Tις περίπου 1000 βυζαντινές εκκλησίες της;
-Toυς θαυμαστούς πύργους των  φατριών με τις ξακουστές βεντέτες τους.
-Την Βάθεια, το πιο εντυπωσιακό χωριό της Μάνης, μοναδικό στην Ελλάδα, αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς της Μανιάτικης ταυτότητας; Ο οικισμός έχει πάρει δύο φορές το πρώτο βραβείο στην Παγκόσμια  έκθεση οικισμών και τοπίων.
-Τους υπόλοιπους παραδοσιακούς οικισμούς της;
 -Tην σκληρή-άνυδρη και λιτή φύση και τις απότομες αλλά πεντακάθαρες παραλίες;   
-Την λιτή, ιδιότυπη αλλά πεντανόστιμη παραδοσιακή κουζίνα της;
-Τους Δωρικούς αλλά με τόση μεγάλη καρδιά κατοίκους της;

 

Στό πειρατικό φεστιβάλ του Οιτύλου κάθε χρόνο η MessiniaSailing συμμετέχει στολίζοντας το σκάφος της με πειρατικές σημαίες και οι πελάτες μας απολαμβάνουν θέαμα, σκληρή πέτρινη φύση και παρθένες  κρυστάλινες μοναχικές παραλίες.. Απολαύστε τες και εσεις μαζί μας! Θα σας ταξιδέψουμε σε όλα τα γραφικά χωριουδάκια της, θα σας δείξουμε όλους τους μυστικούς ψαροτοπούς και τα πιο καταπληκτικά γκρεμνά για τις καταδύσεις σας. 
Ξέρουμε όλα τα παραδοσιακά ταβερνάκια της,τα καλύτερα ξενοδοχεία της όπως και τα πιό gourmet εστιατόρια και πολυτελείς πετρόκτιστες βίλλες της. 

 

Ελάτε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας και απολαύστε μαζί μας τις καλυτερές σας διακοπές !

 

Οι προορισμοί είναι ανάλογα με το σημείο επιβίβασης/αποβίβασης σας και τις επικρατούντες καιρικές συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες κατά το σχεδιασμό της κρουαζιέρας σας μαζί μας

 

εκδρομές: MANH

 

Προτάσεις γάμου

MANH

Σχεδιάζετε τον πιό ρομαντικό αρραβώνα; Ψάχνετε για μια καταπληκτική πρόταση γάμου; Τι θα ήταν πιό ρομαντικό από το να κάνετε την προτασή σας το ηλιοβασίλεμα πάνω σε ένα όμορφο ιστιοφόρο δίπλα στο νησί της Καρδιάς στην Μεσσηνία ...περισσότερα

 

share this page ::

 

΄Ανεμος.. ΄Ηλιος.. Θάλασσα.. Αλάτι.. Πάθος!

 

Διεύθυνση: Messinia Sailing-My GReen LIFE
Σπερχογεία, Kαλαμάτα 24100
Βάσεις σκαφών: Kαλαμάτα Κεντρικό Λιμάνι προβλήτα 23, και Κορώνη

 

Τηλ: +30 6977 464 602

Τηλ2: +30 6950 523 370

instagram: messinia_sailing

Email: info@messiniasailing.com

website: www.messiniasailing.com

© messinia sailing 2021

website design :: smile tech