my green life

english ελληνικα русский

Σπήλαια Δυρού

Προορισμοί
Σπήλαια Δυρού

Σπήλαια Δυρού

Προορισμοί
Σπήλαια Δυρού

Σπήλαια Δυρού

Προορισμοί
Σπήλαια Δυρού

Σπήλαια Δυρού

Προορισμοί
Σπήλαια Δυρού

Σπήλαια Δυρού

Προορισμοί
Σπήλαια Δυρού

messinia sailing greece logo

 

Ιδιωτικά Ιστιοπλοΐα Ταξίδια, Εμπειρίες με σκάφος, Εκδηλώσεις

δελφίνια Μεσσηνία

book now

... Ιστιοπλοϊκές Κρουαζιέρες Άνεσής και Ιδιωτικότητας | Πάρτι και Εκδηλώσεις στο Σκάφος & Παράλια|  Ταξίδια Ψαρέματος & Εξερευνήσεων ...

Προορισμοί| Το σκάφος

facebook twitter linkedin pinterest instagram you tube vimeo

Σπήλαια Δυρού

Θεωρείται το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο και το μεγαλύτερο γνωστό της χώρας, μήκους σχεδόν 3,5 χλμ.. Για το θαυμάσιο διάκοσμό του, που είναι πλουσιότατος και πολύχρωμος το σπήλαιο κατέλαβε τη πρώτη θέση ανάμεσα στα τρία ωραιότερα λιμναία σπήλαια του κόσμου, τα άλλα δύο είναι το Παντιράκ της Νότιας Γαλλίας και η Ζάϊτα της Βηρυτού.
Xωρίζεται σε τρία διαφορετικά σπήλαια: στο σπήλαιο Bλυχάδα που είναι επισκέψιμο, και στα σπήλαια Aλεπότρυπα και Kαταφύγι. Ανακαλύφθηκε από τον κ. Πέτρο Αραπάκη, ο οποίος εξερεύνησε το πρώτο τμήμα του σπηλαίου, αλλά η συστηματική εξερεύνηση άρχισε το 1949 από το ζεύγος Ιωάννη και 'Αννας Πετροχείλου.  Το μήκος των διαδρόμων του σπηλαίου που είναι τουριστικά αξιοποιήσιμο, ως σήμερα, φτάνει τα 3.100 μ. από τα οποία μόνο 300μ. είναι ξηρά.
Στολίζεται  από σταλαχτίτες και σταλαγμίτες, οι οποίοι σχηματίζουν επιβλητικά κομψοτεχνήματα μοναδικής ομορφιάς όπως ο μανδύας του Ποσειδώνα, η Νεκρή Πολιτεία, το Σταυροδρόμι με τις Νηρηίδες, η Λίμνη των Ωκεανίδων με το πέτρινο δάσος, ο Επισκοπικός θρόνος, το πέλμα του Ποσειδώνα, η σάλα με τις αρχαίες Ελληνικές χλαμύδες, τα Ροζ και Λευκά διαμερίσματα με την άρπα, τη Θάλασσα των Ναυαγίων με το βουλιαγμένο καράβι, τη σάλα Χρυσή βροχή, τη Σοκολατένια Σάλα, τη Κόκκινη Σάλα, ενώ μέσω ενός καναλιού αντικρίζουμε το Πύργο της Πίζας και απέναντί του τη Φάτνη του Χριστού, το μνημείο του άγνωστου ναύτη, και τα ανάκτορα του Πλούτωνα. Στο πυθμένα του σπηλαίου ρέουν τα νερά του υπόγειου ποταμού Γλυφάδα, στον οποίο οφείλεται ο σχηματισμός τού σπηλαίου, ο οποίος σε μερικά σημεία φαρδαίνει και γίνεται λίμνη.

Εχουν βρεθεί οστα προ-βοδιού και προ-ιπποπόταμου καθώς και παλαιολιθικά ευρήματα απο τον σπηλαιο-οικισμό του και τα οποία εκτίθενται στο μουσείο Δυρού. Η διαδρομή μέσα στο παραμυθένιο αυτό κόσμο κρατάει 45 λεπτά.  Εχει 18° θερμοκρασία χειμώνα – καλοκαίρι, με δάπεδο ελάχιστα ψηλότερα από τη στάθμη της θάλασσας και το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του σκεπάζεται από νερό, πού διευκολύνει την επίσκεψη με βάρκες. Το μέγιστο βάθος των νερών του είναι 15,5 μ. και η θερμοκρασία τους 12° . Η σκληρότητά τους είναι στην επιφάνεια 90° , στο μέσο 180° και στο βυθό 290°. Κάτω από την είσοδο του σπηλαίου είναι ο όρμος Διρού με τις κάτασπρες κροκάλες και τα κρυστάλλινα νερά που θα κολυμπήσουμε.

Η MessiniaSailing είναι μέλος του μουσείου Φίλων Δυρού και της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας (Καλαμάτας) και αν είσαστε λάτρεις των ‘‘σπλάχνων της γής’’ ή σας αρέσουν οι extreme δραστηριότητες ελάτε να εξερευνήσετε μαζί μας τις σπληλιές που άκουσαν πρώτες το κλάμα των νεογέννητων θεών του Ολύμπου και ανακαλύψτε τα μυστικά τους.
Μια εμπειρία πρωτόγνορη που θα που θα θέλετε να την επαναλάβετε ξανά και ξανά. 

Οίτυλο ή Βοίτυλο . Το ξακουστό άντρο των πειρατών της Μάνης και βάση του αρχιπειρατή της Γερακάρη. Εδώ κάθε χρόνο διοργανώνεται το πειρατικό φεστιβάλ που η Messinia Sailing συμμετέχει προς ανάμνηση όλων αυτών των ναυτικών θρύλων της περιοχής μας.

  • Ιστορίες για επιφανείς Βυζαντινές οικογένειες που εγκαταστάθηκαν εδώ.
  • Για την μετανάστευση των Μανιατών στην Κορσική και Γένοβα.
  • Τον Ναύαρχο του Ρωσικού Στόλου Θεόδωρο Ορλώφ που το 1770 αγκυροβόλησε εδώ και υπέγραψε στη μονή Ντεκούλου,που σώζεται, την συμφωνία με τους Μαυρομιχαλαίους για την πρώτη Ελληνική Επανάσταση.

Σας περιμένουμε να οργανώσουμε μαζί την πρώτη σας η την επόμενη σπηλαιολογική σας εκδρομή!

 

Οι προορισμοί είναι ανάλογα με το σημείο επιβίβασης/αποβίβασης σας και τις επικρατούντες καιρικές συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες κατά το σχεδιασμό της κρουαζιέρας σας μαζί μας

 

εκδρομές: Σπήλαια Δυρού

 

Ταξίδια για ψάρεμα,8 ωρες

Σπήλαια Δυρού

Ιδιωτική κρουαζιέρα, που συνδυάζει την αγαπημένη σας δραστηριότητα με τα προσφερόμενα στις ιδιωτικές κρουαζιέρες γεύματα, παροχές και εξυπηρέτηση ...περισσότερα

Κρουζιέρες πολλών ημερών

Σπήλαια Δυρού

Ας σχεδιάσουμε μια κρουαζιέρα στους ονειρεμένους σας προορισμούς και ας ταξιδέψουμε μαζί. Είναι οι ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ ιστιοπλοικές κρουαζιέρες για αυτούς που ξέρουν!! ...περισσότερα

Ημερησια κρουαζιέρα μακρινών προορισμών

Σπήλαια Δυρού

Μια 12-ωρη ιστιοπλοϊκή κρουαζιέρα σας πηγαίνει σε ερημικές παραλίες για εξερευνήσεις , καταδύσεις, κολύμπι , ηλιοθεραπεία και να απολαύσετε τις θάλασσες της Μεσσηνίας. ...περισσότερα

 

share this page ::

 

΄Ανεμος.. ΄Ηλιος.. Θάλασσα.. Αλάτι.. Πάθος!

 

Διεύθυνση: Messinia Sailing-My GReen LIFE
Σπερχογεία, Kαλαμάτα 24100
Βάσεις σκαφών: Kαλαμάτα Κεντρικό Λιμάνι προβλήτα 23, και Κορώνη

 

Τηλ: +30 6977 464 602

Τηλ2: +30 6950 523 370

instagram: messinia_sailing

Email: info@messiniasailing.com

website: www.messiniasailing.com

© messinia sailing 2021

website design :: smile tech