my green life

english ελληνικα русский

Αρχαία Μεσσήνη

Προορισμοί
Αρχαία Μεσσήνη

Αρχαία Μεσσήνη

Προορισμοί
Αρχαία Μεσσήνη

Αρχαία Μεσσήνη

Προορισμοί
Αρχαία Μεσσήνη

Αρχαία Μεσσήνη

Προορισμοί
Αρχαία Μεσσήνη

Αρχαία Μεσσήνη

Προορισμοί
Αρχαία Μεσσήνη

messinia sailing greece logo

 

Ιδιωτικά Ιστιοπλοΐα Ταξίδια, Εμπειρίες με σκάφος, Εκδηλώσεις

δελφίνια Μεσσηνία

book now

... Ιστιοπλοϊκές Κρουαζιέρες Άνεσής και Ιδιωτικότητας | Πάρτι και Εκδηλώσεις στο Σκάφος & Παράλια|  Ταξίδια Ψαρέματος & Εξερευνήσεων ...

Προορισμοί| Το σκάφος

facebook twitter linkedin pinterest instagram you tube vimeo

Αρχαία Μεσσήνη

 

Ένα από τα τελευταία καλά φυλαγμένα μυστικά της Ελλάδας.

Οσοι έχετε επισκεπτεί την Αρχαία Ολυμπία θα εκπλαγείτε με το μεγαλύτερο και πιό εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Συνδυάζει την ορεινή μεγαλοπρέπεια των Δελφών και την χαμηλή παραποτάμια γαλήνη της Ολυμπίας

 

 

Ανακαλύφτηκε πρόσφατα και ειναι η πιό καλά διατηρημένη Αρχαία πόλη της Ελλάδας. Δεν ανακαλύφτηκαν μόνο ναοί και δημόσια κτίρια αλλά επίσης επιβλητικές οχυρώσεις, σπίτια και τάφοι. Μα το πιο σπουδαίο είναι ότι η πόλη δεν καταστράφηκε ποτέ ούτε χτίστηκε πάνω της άλλος οικισμός και η τοποθεσία που βρίσκεται είναι σχεδόν άθιχτη από έργα και χρόνο. Και να σκεφτείται ότι οι ανασκαφές συνεχίζονται ακόμη .... Αναμφισβήτητα είναι από τα σπουδαιότερα μέρη που πρέπει να επισκεπτεί κάποιος στην Μεσσηνία.

 

H Αρχαία Μεσσήνη, η νέα πρωτεύουσα της ελεύθερης και αναξάρτητης (από τους Σπαρτιάτες) Μεσσηνίας, χτίστηκε το 369 π.Χ. από τον Επαμεινώντα, βασιλιά των Θηβών μετά την νίκη του στο Λεύκτρο επί των Σπαρτιατών. Η οχυρωμένη πόλη μαζί με τις οχυρώσεις στην Μεγαλόπολη και στο Αργος λειτουργούσαν κατασταλτικά στα επεκτατικά σχέδια των Σπαρτιατών.

 

Η πόλη ήταν αφιερωμένη στην Μεσσήνη που λατρεύοταν ως θεά. Ηταν μια από τις κύριες θεές μαζί με τον Δία Ιθωμάτα. Στα Ελληνιστικά χρόνια (3ος - 2ος αιώνας π.Χ.) όταν κτίστηκε το Ασκληπιείο λατρεύοταν μαζί με τον Ασκληπιό.

 

Το Αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται στο σημερινό χωριό Μαυρομάτι που στέκει πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο. Πεζοί μέσα από αμπέλια και ελιές βαδίζουμε πρός τον αρχαιολογικό χώρο.

 

 

Το πρώτο μνημείο που συνατούμε στον αρχαιολογικό χώρο είναι το θέατρο που χρησιμοποιόταν για μεγάλες παραστάσεις πολιτικού χαρακτήρα. Εδώ έγινε η συνάντηση του βασιλιά των Μακεδόνων Φιλίππου V με τον Αρατό τον Σηκιώνα το 214 π.Χ. την επόμενη μέρα της επανάστασης των Μεσσηνίων.

 

 

Στην συνέχεια συναντούμε την βρύση Αρσινόη πρός τιμή της Αρσινόης κόρης του Λεύκιπου μυθικού βασιλιά της Μεσσηνίας και μητέρας του Ασκληπιού. Ο Παυσανίας επίσης σημειώνει ότι η βρύση έπερνε νερό από την πηγή Κλεψύδρα.

 

Πρόσφατα ανακαλύφτηκαν ο ναός του Δία Σωτήρα και το αγαλμά του καθώς και μετώπες από τον ναό του Ποσειδώνα που αναφέρονται απο τον Παυσανία. Οι ανασκαφές συνεχίζονται κάθε χρόνο από ομάδα ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων με επικεφαλής τον έλληνα αρχαιολόγο κ.Θέμελη και αν είμαστε τυχεροί μπορούμε να παρακολουθήσουμε απο κοντά το δύσκολο έργο τους.

 

 

Ο χώρος είναι ανοιχτός το: Καλοκαίρι Τρ.-Παρ 0800-1900 // Σαβ-Κυρ 0830-1700 Δευτέρες κλειστά. Χειμώνα Τρ.-Κυρ 0830-1500. Δευτέρες κλειστά.

 

 

Κοντά στην Αρχαία Μεσσήνη βρίσκεται το μοναστήρι του Βουλκάνου που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα και πήρε την σημερινή του μορφή τόν 16 αιώνα μ.Χ. Το μοναστήρι βρίσκεται στην περιοχή του ιερού βωμού του Διός Ιθωμάτα όπου είναι γνωστό ότι πραγματοποιόντουσαν ανθρώπινες θυσίες. Το μοναστήρι μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία το 1950.

 

 

Στάση στο Μαυρομάτι ή για ουζάκι και τοπικούς μεζέδες ή μήπως θέλετε να συνεχίσετε πρός την Καλαμάτα γιά να αγοράσετε τοπικά προιόντα και ενθύμια της Μεσσηνίας;

 

 

Οι προορισμοί είναι ανάλογα με το σημείο επιβίβασης/αποβίβασης σας και τις επικρατούντες καιρικές συνθήκες.

Περισσότερες πληροφορίες κατά το σχεδιασμό της κρουαζιέρας σας μαζί μας

 

 

share this page ::

 

΄Ανεμος.. ΄Ηλιος.. Θάλασσα.. Αλάτι.. Πάθος!

 

Διεύθυνση: Messinia Sailing-My GReen LIFE
Σπερχογεία, Kαλαμάτα 24100
Βάσεις σκαφών: Kαλαμάτα Κεντρικό Λιμάνι προβλήτα 23, και Κορώνη

 

Τηλ: +30 6977 464 602

Τηλ2: +30 6950 523 370

instagram: messinia_sailing

Email: info@messiniasailing.com

website: www.messiniasailing.com

© messinia sailing 2024

website design :: smile tech